Да се отървем от вредителите в дома по „зелен начин”


  • Мравки

Открийте мястото, откъдето влизат, изстискайте на мястото един лимон и оставете кората. Мравките ще избягат и ако посипете линии от талк, тебешир, прах от дървени въглища или лют  червен пипер.

  • Хлебарки

Запушете всички малки цепнатини по первази на дюшемета, рафтове, шкафове и около тръби, мивки и вани. За да  ги заловите опитайте да намажете отвътре гърлото на бутилка и да поставите в нея малко изветряла бира или суров картоф.

  • Плодови мушици

Налейте малко бира в буркан с широко гърло. Сложете найлонова торбичка с ластик около гърлото. Пробийте малка дупка в торбичката. Мушиците влизат през дупката и не успяват да излязат. Сменяйте бирата, когато се наложи.

  • Мухи

Слънчевите прозорци са най-често мястото, през което мухите влизат в дома ви, така че затворете прозорците преди слънцето да ги огрее.Използвайте обикновени хартиени мухоловки за да уловите нежеланите летящи гости.Можете да си ги направите сами от мед и жълта хартия.

  • Молци

Старайте се уязвимите дрехи да са чисти, сухи и добре проветрени – това, което привлича молците са телесните мазнини по дрехите. Можете да използвате камфор. Това е основната нетоксична съставка на препаратите против молци. Като капан за молци, смесете 1 част меласа с 2 части оцет и ги поставете в кофичка от маргарин или кисело мляко. Почиствайте редовно. Кедрови стърготини и черен пипер също вършат добра работа като естествени средства за прогонване на молците. Кедровите стърготини могат да се поставят в платнени торбички и да се окачат в шкафа или да стоят в чекмеджетата.

  • Люспеница

Капаните могат да се направят от 1 част меласа към 2 части оцет. Поставете близо до цепнатините и дупките, в които живеят вредителите. Можете да изгоните люспеницата като обработите первазите на дюшеметата, краката на масите и пукнатините в шкафовете със смес от боракс и захар или мед.

  • Вредители в храните

Сушете насипните храни в леко загрята фурна в продължение на 1 час или като ги замразите за 2-3 дни. Съхранявайте ги в херметично затворени съдове. Гъгриците обичат бобовите и житните храни. Бихте могли да окачите малки торбички с черен пипер в килера и шкафовете с хранителни продукти.

Offerings from stanford’s school of engineering have college essay writer attracted hundreds of thousands of students from all over the world
 
 

Остави коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>